Historia

Hej vad kul att just du klicka dig in här. Jo jag tänkte jag skulle berätta lite historik. Jag som äger NICTUNE heter Nic Nilsson och bor 4 mil norr om Göteborg i Alvhem. Jag började med Rockabilly som 9 - åring 1976. Så nu vet ni min ålder också. Det hela rullade på och 1979 startades mitt första band där jag som sångare började min karriär. Det löpte på under 80-talet och under 90 talet började det hända grejer. Vi hette 1991 Hillbilly Nic and His Slow Down Boppin Cats och körde på några stora spelningar.

1994 Hette vi Pollisongs och körde en helt crazy galen rocken roll show.Vi bytte namn till Uncle NIc and the Alternators 1995.Vi fanns till 1999 Nu har vi 2011 12 år efter att vi slutade släppt vår första realse på NICTUNE med just Uncle NIc and the Alternators.Tyckte det var synd att våra inspelningar inte fanns förutom dom 2 ep skivorna som varit slut sedan-99.Mitten av 90 talet startade jag Fireball Steven eftersom jag heter Steven som andra namn. Mina bandmedlemmar i Halebops sa att jag röjde runt som en värsta Fireball därav Fireball Steven.

Vi höll på fram till 2004. Vi har fortfarande kvar debut CD/LP i fåtal ex se Fireball Steven and the Halebops Eternity NBT REC i USA gav ut den och vi är det enda svenska band som fått en US realese inom rockabilly.Eller så fanns LP´n Home Recordings en 10" från Big Brother Rec i Lidköping. 2005 kom andra cd´n Rockabilly Done Right som jag gav ut på min andra label Fireball Records. Finns fortfarande kvar att köpa här.

2004 började så Fireball Steven and His Southern Rhythm Boys att formas. Vi kör på änn idag i samma konstellation. 2009 kom vår senaste cd Fireball Steven Many Sides of släppt på det största skivbolaget i europa inom rockabilly Rythm Bomb Records / Germany/England.
Skivor:
Eftersom jag släppt ut ut 6 ep skivor (vinyl) + 2 cd cd skivor. Så började små rockabilly skivbolag höra av sig om skivbyten till mej. Jag har postat skivor till jordens alla hörn. Detta började redan tidigt 90 tal. Det var ca -92-93 som jag började åka ut och sälja skivor. Sen har det hållt på. 2008 registrerade jag NICTUNE och införskaffade en så kallad F-skatt. Nu kan jag alltså köra på så skjorta står rätt ut tänkte jag. Men ett heltids jobb gör att det ständigt fattas tid. Men sakta men säkert så är jag övertygad om att denna hemsida kommer göra mången man och kvinna extra glad. Så håll till godo.
Affärsidé
Eftersom jag har lyxen att driva detta företag som min hobby. Så har jag bestämt att endast musik jag kan stå för själv kommer att säljas här. Vad gillar jag då? - Jo jag gillar RUFFIG och RÅ Rockabilly med lite jävlaranamma i sig. Jag gillar inte mainstream rockabilly utan rak och enkel utan att det blir tillgjort. Både nyinspelat och 50´s rockabilly finns hos NICTUNE

Här hos NICTUNE strävar vi efter att få en god relation med kunden även efter en affär. Alltså ett mer personligare skivbolag. Tveka aldrig att e-posta oss med kommentarer/förslag eller frågor osv. Jag har bra kontakter ute i världen och har redan ensamrätt på allt från bla Wild Hare Records i USA, Samt Flattrakkers skivor från Australien.Jag samarbetar med dom flesta skivbolag inom rockabilly världen runt.På Nictune får du inte alltid tag i det senaste men garanterat det mest råa och ruffigaste ösigaste inom Rockabilly.

Varmt välkommen för en god affär